Alles over kunst

Nieuws

Still Standing For Culture plaatst cultuur in de spotlight

Zaterdag 20 februari zullen enkele honderden acties plaatsvinden voor de Werelddag voor Sociale Rechtvaardigheid. Cultuur wordt opnieuw onder de aandacht gebracht om een ander verhaal te vertellen tijdens de huidige coronacrisis. Kunstenaars en andere cultuurwerkers wachten de ‘culturele lente’ niet meer af, maar nemen zelf het heft in handen.

De coronacrisis gaat veel breder dan enkel de gezondheid, het is ook een sociale, economische en culturele crisis. Cultuur wordt achteruit geschoven tijdens deze moeilijke periode. In solidariteit voor alle getroffenen door de coronacrisis pleit Still Standing For Culture voor een corona-aanpak die rekening houdt met zowel de sociale, psychosociale en economische risico’s als mentaal welzijn, rechten en vrijheden.

Op 11 februari heeft Still Standing For Culture een oproep gelanceerd om zaterdag 20 februari ondanks de maatregelen toch aan cultuur te doen. Cultuurwerkers, liefhebbers en kunstenaars zullen zich laten horen binnen de vrijheid die vandaag nog mogelijk is.

Dus waar je je ook bevindt, doe mee aan cultuur in wachtrijen, winkelstraten, musea of gebedshuizen, op voetpaden, in etalages, aan muren of op straat.

HART onderschrijft deze actie en geeft graag gevolg aan deze oproep!

Alle rechten voorbehouden