Alles over kunst

Nieuws

Laura Herman hoofd Curatorial Studies en Vrije Kunsten in Gent

Laura Herman is aangesteld als course director van de postgraduaatsopleiding Curatorial Studies en als coördinator van de master beeldende kunsten, afstudeerrichting Vrije Kunsten van KASK & Conservatorium.

Ze neemt er met ingang van september het roer over van respectievelijk Antony Hudek die algemeen directeur werd van het museum Dhondt-Dhaenens en van Simon Delobel die directeur werd bij KIOSK. Met de komst van Laura Herman gaan beide opleidingen in het domein van de beeldende kusten een veelbelovend nieuw hoofdstuk tegemoet.

Laura Herman (°1988, Brussel) is curator, schrijver en redacteur. Tot op heden werkte ze bij La Loge, een Brusselse ruimte gewijd aan hedendaagse kunst, architectuur en theorie, waar ze onder meer Learning from Artemisia van Uriel Orlow, Palais de Justice van Carey Young en Despina van Zoë Paul cureerde, en ze was redacteur bij De Witte Raaf, een tijdschrift over recente en hedendaagse kunst. Van 2018 tot 2020 was ze curator van The New Sanctuary, het twaalfde satellietprogramma van Jeu de Paume in Parijs, CAPC in Bordeaux en het Museo Amparo in Puebla, Mexico. Ze is theoriedocent aan het departement Contextual Design van de Design Academy Eindhoven, coredacteur van The Floor is Uneven. Does it Slope? (Mousse Publishing, 2019) en coauteur van publicaties waaronder Herewith the Clues (Sternberg Press, 2019) en Experience Traps (Motto Distribution, 2018). Herman behaalde een master aan het Centre for Curatorial Studies, Bard College, New York (2016) en een master in de moderne vergelijkende letterkunde aan de Universiteit Gent (2010).

Laura Herman: “Ik kijk ernaar uit om bij te dragen aan de verdere uitbouw en internationalisering van de postgraduaatsopleiding Curatorial Studies en de Master in de Vrije Kunsten van KASK & Conservatorium – School of Arts in nauwe samenwerking met de Universiteit Gent en S.M.A.K. Behoedzaam schuifelend naar het 'nieuwe normaal', dient zich een kans aan om opnieuw open naar de wereld te kijken; om samen onze aandacht te richten op wat wenselijk is, eerder dan te reproduceren wat we al kennen. Ik geloof dat we studenten een veelzijdig en uitdagend platform kunnen bieden dat uitnodigt tot een kritische reflectie op de artistieke en curatoriële praktijk. Door een beroep te doen op de expertise van een breed en divers netwerk van kunstenaars, curatoren, instellingen en initiatieven, hoop ik dat die praktijken zich ten volle kunnen ontwikkelen.”

schoolofartsgent.be

foto (c) Thomas Nolf