Alles over kunst

Nieuws

Dominique Savelkoul waarnemend directeur Mu.ZEE

Dominique Savelkoul werd aangesteld als waarnemend directeur van Mu.ZEE in Oostende.

In het najaar 2019 ging Mu.ZEE op zoek naar een algemeen directeur. De procedure heeft niet geleid tot een kandidaat die beantwoordde aan het profiel. De Raad van Bestuur is overgegaan tot de aanstelling van een waarnemend directeur in afwachting van de aanstelling van een definitieve directeur : Bart Plasschaert draagt het waarnemend directeurschap over aan Dominique Savelkoul.

Dominique Savelkoul (°1963) is geen onbekende in de culturele wereld. Na haar studies Geschiedenis aan de KU Leuven en een managementopleiding aan de Vlerick School te Gent belandde ze op diverse directeursfuncties in niet alleen de culturele wereld, zowel nationaal als internationaal, maar ook in de privésector en de bedrijfswereld, waaronder het Festival van Vlaanderen Gent-Brussel, The London Philharmonic Orchestra, The National Gallery in
Londen en de RuhrTriennale in Duitsland. In 2011 werd ze transitiemanager voor de fusie van het Koninklijk Ballet van Vlaanderen en de Vlaamse Opera. Meer recent oefende ze dezelfde functie uit voor de fusie van de drie kunstensteunpunten (Vlaams Theaterinstituut, Instituut voor Beeldende, Audiovisuele en Mediakunst en Muziekcentrum Vlaanderen). Tot vorig jaar maakte ze deel uit van het Kabinet Sven Gatz waar ze als adviseur Kunsten / Buitenlandse Zaken werkte.

muzee.be