Alles over kunst

Expo  HART Nr. 223

Expo in vogelvlucht

Max  Borka

Asad Raza in West Den Haag

Een diepvries met een deels naar Belgische receptuur bereid gerecht dat de bezoeker kopen en meenemen kan, samen met door de kunstenaar geteelde aarde, neosoil, is een nieuw werk van Asad Raza op een van de drie one-manshows waarmee het Nederlandse kunstencentrum West Den Haag zijn derde verjaardag viert. Raza, een Amerikaan met Pakistaanse roots die vijf jaar terug even artistiek directeur van de Villa Empain in Brussel was, creëerde het gerecht met de in Brussel verblijvende Fransman Pierre Bismuth, die ook een onemanshow kreeg, en net als Raza cross-over en samenwerking voorop in zijn strategie heeft staan. Het gerecht – spinazie met aardappelen, bonen en kruiden – combineert beider achtergrond, de Pakistaanse aloo palak met de Tunesisch-Joodse pkaila, en kreeg de naam Chiasmus mee, wat overigen…

Asad Raza, Absorption