Alles over kunst

Nieuws

Wim Waelput nieuwe directeur La Loge

Wim Waelput is aangesteld als nieuwe directeur van La Loge in Brussel. Hij volgt Anne-Claire Schmitz op, die sinds haar oprichting in 2012 aan het hoofd stond van La Loge. Waelput treedt in januari 2020 in dienst.

Wim Waelput (Gent, 1979) is de directeur van KIOSK, een presentatieplek verbonden aan de KASK School of Art in Gent. In KIOSK heeft hij tal van solotentoonstellingen met opkomende kunstenaars geproduceerd, evenals duo-en groepstentoonstellingen.

Recentelijk cureerde hij in samenwerking met Igor Mocanu de tentoonstelling Perspectives in Bozar als onderdeel van Europalia Roemenië. Bij KASK School of Arts was hij de coördinator en curator van de afstudeertentoonstellingen. Hij is lid van het aankoopcomité van de collectie van de Vlaamse Gemeenschap. Hij was gastdocent aan verschillende universiteiten en kunstacademies en lid van verschillende jury's en adviesraden.

Wim Waelput: "Ik kijk ernaar uit om samen met het team en het bestuur van La Loge een nieuw hoofdstuk te schrijven. Een hoofdstuk dat lokale belangen in resonantie brengt met een bredere internationale context, waardoor via cultuur een beter cultureel begrip van onze mondiale realiteit en haar heterogene aard wordt gecreëerd. Ik wil een open en unieke dialoog mogelijk maken tussen kunstenaars, architecten en denkers, de internationale kunstwereld, de lokale gemeenschap en het grote publiek."

la-loge.be

foto (c) Tom Callemin