Alles over kunst

Nieuws

Vernieuwingen bij Museum Dhondt‑Dhaenens

Het zijn drukke tijden voor Museum Dhondt-Dhaenens, dat aan een nieuw hoofdstuk begint in zijn 50-jarig bestaan. Het museumgebouw, een ontwerp van Erik Van Biervliet, wordt gerenoveerd door SVR Architects en het vernieuwde team werkt intensief aan een programma voor de toekomst. De ‘renovatie’ gaat verder dan de nieuwe duurzame ‘liquid floor’ en modernisering van het dak, er is ook sprake van structurele veranderingen achter de schermen. Een nieuwe curator werd aangesteld samen met twee nieuwe leden in de raad van bestuur.

Laurens Otto wordt nieuwe curator MDD

Laurens Otto, voormalig curator bij het HEM en Editor In Chief bij RESOLUTION Magazine is aangesteld om de tentoonstellingen, de publicaties en het collectiebeleid van het museum verder te ontwikkelen. Dit in nauwe samenwerking met directeur Antony Hudek. "Museum Dhondt-Dhaenens heeft een iconische geschiedenis van gewaagde tentoonstellingen. Ik ben vereerd bij te kunnen dragen aan de voortzetting van dit erfgoed samen met kunstenaars en de vele supporters rond het museum", aldus Otto. Momenteel werkt hij nog hard aan zijn groepstentoonstelling What Stories Want die in maart zal openen in AAIR en Kunsthal Extra City in Antwerpen.

Christine Claus en Luc Tuymans nieuwe leden raad van bestuur

Voorzitter Peter Vandekerckhove kondigde trots de toetreding van Christine Claus en Luc Tuymans aan tot de raad van bestuur: “Christine brengt haar uitgebreide ministeriële en bestuurlijke ervaring mee naar MDD, naast haar huidige voorzitterschap van Kunst in Huis. Luc is een vooraanstaande artistieke figuur in binnen- en buitenland, en een krachtige stem voor de zichtbaarheid en rechten van kunstenaars.”

Extra muros tentoonstelling

Tijdens de renovatie brengt MDD het werk van Jacques Boussard, Jean Brusselmans en Bertrand Fournier samen in de tentoonstelling Jaargetijden: Het dwalen van kijken bij Platform 6a, het nieuwe initiatief in de voormalige galerie Deweer in Otegem die ook onderdak biedt aan de tijdelijke kantoren van MDD.

Jaargetijden: Het dwalen van kijken: Jacques Boussard, Jean Brusselmans, Bertrand Fournier
Tentoonstelling georganiseerd door Museum Dhondt-Dhaenens in Platform 6a
Van 5 maart tot 25 april 2021
www.museumdd.be

Laurens Otto, foto door Thomas Nolf