Alles over kunst

Nieuws

Studio Start wordt MORPHO

MORPHO is de nieuwe naam van Studio Start en profileert zich als een organisatie die zich inzet voor artistieke ontwikkeling, door ruimte te creëren voor kunstenaars en hun werk te ondersteunen. De naamsverandering gaat gepaard met een uitbreiding van de werking van de organisatie en ondersteuning aan kunstenaars, aldus het persbericht.

Enerzijds biedt MORPHO op lokaal niveau betaalbare werkruimte in Antwerpen voor kunstenaars. Momenteel beheert MORPHO veertien panden in Antwerpen. Anderzijds zet MORPHO in op een internationaal residentieprogramma: jaarlijks krijgen kunstenaars uit binnen- en buitenland de mogelijkheid om voor enkele maanden in Antwerpen te komen werken, met bezoekersprogramma’s met internationale curatoren, open studio’s en gebruik van de werkplaatsen.

Uit het persbericht: ‘Met de nieuwe naam willen we de nadruk leggen op transformatie, als een belofte om onverminderd de vinger aan de pols te houden van wat er leeft binnen artistieke gemeenschappen. Vanuit de overtuiging en de ervaring dat ze elkaar wederzijds kunnen versterken, verbindt MORPHO een werkplaats- en een residentiewerking.’

MORPHO verwelkomt nu aanvragen voor New Comfort Zones, een residentieprogramma dat kunstenaars en andere gasten uitnodigt om de dynamieken en conventies van persoonlijke en institutionele relaties te onderzoeken. Kandidaten kunnen zich aanmelden voor twee verschillende residentietypes: ontwikkeling (vijf maanden, voor kunstenaars in Antwerpen) en onderzoek (twee maanden, voor schrijvers, curatoren, enz. in België).