Alles over kunst

Nieuws

State of the Arts lanceert SOS RELIEF

Kunstenaarsplatform State of the Arts lanceert SOS RELIEF om mensen in nood tijdens de coronacrisis te helpen.

State of Solidarity Relief is een online tool die rechtstreekse financiële solidariteit mogelijk maakt, van persoon tot persoon en zonder voorwaarden. Het initiatief wil vooral een verschil maken voor mensen die niet in aanmerking komen voor overheidssteun en in dringende nood zijn.

Via SOS RELIEF kan je rechtstreeks geld overmaken aan iemand die het op dit moment nodig heeft. Schenkers geven aan welk bedrag ze willen bijdragen (50, 100, 200 of 400 euro) en ontvangen vervolgens een mail met een bankrekeningnummer van een persoon die hetzelfde bedrag nodig heeft. Er kan slechts één keer steun aangevraagd worden, schenken kan wel meerdere malen. Het gaat dus om directe solidariteit tussen twee mensen, zonder tussenstructuur.

SOS RELIEF werd ontwikkeld vanuit onze kunstenaars- en kunstwerkersgemeenschap, maar ook mensen in precariteit buiten de kunsten kunnen eenmalige steun aanvragen. Deze online tool kwam tot stand op basis van volledig onbezoldigd vrijwilligerswerk van zowel bedrijven als individuen. Het kunstenaarsplatform State of the Arts werkte onder meer samen met Frederik Clarysse van reclamebureau BBDO, animatrice Barbara Vandekonijnen van De Kwekerij, Sophie Keij van grafisch bureau Atelier Brenda, muzikant Tom Kestens, actrice Maaike Neuville, en vele vele anderen.

Na twee weken staat de teller bij de gevers op 20.000 euro. Er werd zo’n 60.000 euro aangevraagd. Hier lees je de motivaties van zowel gevers als ontvangers.

Meer informatie: sosrelief.net