Alles over kunst

Nieuws

Samenwerking met Universiteit Lichtekooi

Sinds dit jaar werkt HART samen met Lichtekooi Artspace in het kader van de lezingenreeks Universiteit Lichtekooi. Universiteit Lichtekooi is een jaarlijks terugkerende lezingenreeks die in 2021 voor het eerst van start ging, en dit najaar haar tweede editie ingaat. Drie zaterdagavonden worden achtereenvolgens telkens twee kunstenaars uitgenodigd om een lezing te geven over een andere kunstenaar, een kunstwerk, een film, een stroming, een thema, een periode, kortom over alles behalve hun eigen werk.

De deelnemende kunstenaars zijn Lisa Spilliaert, Patrick Van Caeckenbergh, Aline Bouvy, Guy Woueté, Cléo Totti en Dennis Tyfus. De eerste avond met lezingen van Lisa Spilliaert en Patrick Van Caeckenbergh vindt morgen plaats, op zaterdag 19 november. De lezingen zijn zonder reservatie te bezoeken en beginnen telkens om 20u. De opnames van de lezingen publiceert HART naderhand online.

Lees hier een gesprek over de ideeën achter de ruimte en Universiteit Lichtekooi met initiatiefnemers Nadia Bijl en Pepa De Maesschalck. Klik hier voor de volledige nieuwsbrief.

Het programma ziet er als volgt uit:

Zaterdag 19 november 2022, 20:00:
Lisa Spilliaert: Hoe te overleven als jonge kunstenaar (voertaal: Nederlands)
Patrick Van Caeckenbergh: In den hemel (voertaal: Nederlands)

Zaterdag 26 novemeber 2022, 20:00:
Aline Bouvy: Fontaine, je ne boirai pas de ton eau (voertaal: Engels)
Guy Woueté: The Stranger(s) as Education(s)? (voertaal: Engels)

Zaterdag 3 december 2022, 20:00:
Cléo Totti: Corporemotional. To be naked is not monstrous! (voertaal: Engels)
Dennis Tyfus: No Choice-lezing (voertaal: Nederlands/Engels)