Alles over kunst

Nieuws

Nominaties Prijs Jonge Kunstkritiek bekend

De genomineerden voor de Prijs voor de Jonge Kunstkritiek 2022, waarvoor HART mediapartner is, zijn bekend. Op donderdag 15 december worden de winnaars bekendgemaakt tijdens een feestelijke opening in Museum M Leuven.

In de categorie Essay zijn de genomineerden Lara den Hartog Jager, Loren Snel en Lena van Tijen. In de categorie recensie zijn Zoë Dankert, Laura Herman en Emma van Meyeren genomineerd. Dit jaar wordt bovendien een stimuleringsprijs uitgereikt in de categorie Innovatieve kunstkritische praktijken, gericht op nieuwe (digitale, experimentele, of ongebruikelijke) wegen en vertelmethodes. Die prijs gaat naar de podcastserie Werktitel, gemaakt door Zoë Dankert en Alix de Massiac.

Tijdens de feestelijke prijsuitreiking op donderdag 15 december a.s. worden de winnaars van de categorieën Recensie en Essay (hoofdprijs €3.000 en een mentorschap) en Innovatieve kunstkritische praktijken (€1.500) gepresenteerd bij M Leuven. De uitreiking gaat om 18:00 uur van start, inloop 17:30 uur. Aansluitende borrel tot ca. 20:30 uur. Op de uitreiking wordt tevens de online publicatie gepresenteerd met alle genomineerde stukken. Bijwonen van de uitreiking kan door te reserveren via info@jongekunstkritiek.net o.v.v. ‘Reservering uitreiking Prijs voor de Jonge Kunstkritiek 2022’.

Meer info in het persbericht van de prijs zelf.