Alles over kunst

Nieuws

Nieuwe curatoren bij KANAL

KANAL heeft drie nieuwe curatoriële benoemingen bekendgemaakt. Devrim Bayar, Bas Hendrikx en Sandrine Colard zullen het team van het nieuwe museum versterken.

Devrim Bayar, voorheen werkzaam bij WIELS, is benoemd tot Senior Curator, Exhibitions and Research. Ze zal nauw samenwerken met artistiek directeur Kasia Redzisz om het programma voor de nieuwe instelling te conceptualiseren, ontwikkelen en uitvoeren.

Bas Hendrikx is aangesteld als Curator, Participatie en Engagement en zal samen met Anna Loporcaro en het team van KANAL werken aan het vergroten en cultiveren van het publiek, het vergroten van de toegankelijkheid van het programma en het versterken van de band met lokale gemeenschappen en organisaties.

Daarnaast zal Sandrine Colard, kunsthistoricus en gespecialiseerd in postkoloniale studies en moderne en hedendaagse Afrikaanse kunsten, zich bij KANAL voegen als curator-at-large. In haar deskundige rol zal zij het curatoriële team ondersteunen bij het ontwikkelen van het programma, het plaatsen ervan in de context van transnationale debatten en het verstrekken van specialistisch advies op haar expertisegebieden voor alle aspecten van de museumactiviteiten.

Lees hier het persbericht op hun website.

Foto Veerle Vercauteren