Alles over kunst

Nieuws

Manfred Sellink stopt als directeur Koninklijk Museum voor Schone Kunsten Antwerpen

Manfred Sellink stopt als algemeen directeur van het Koninklijk Museum voor Schone Kunsten Antwerpen (KMSKA). Dat kwamen de voorzitter van de raad van bestuur van KMSKA en Manfred Sellink in onderling overleg overeen.

Manfred Sellink startte op 1 december 2014 als algemeen directeur. Hij volgde toen Paul Huvenne op. Daarvoor stond Sellink aan de leiding van de Musea Brugge. Voormalig cultuurminister Sven Gatz prees hem bij zijn aanstelling als iemand met een grote kennis over het Vlaamse museumlandschap en iemand die oog heeft voor innovatie en vernieuwing die een breed publiek kunnen aantrekken. In 2018 was Sellink co-curator van de imposante tentoonstelling over Pieter Bruegel de Oude in het Kunsthistorisches Museum van Wenen.

Het KMSKA is al jaren dicht voor een grondige renovatie die veel langer duurt dan gepland. Tijdens de werkzaamheden doken allerlei structurele problemen aan het gebouw op. Het afscheid van Sellink staat hier echter niet mee in verband.

De Raad van Bestuur van KMSKA dankt Sellink voor zijn inzet van de voorbije jaren voor het museum en voor het project Vlaamse Meesters.

Voorlopig zal zakelijk directeur Carmen Willems de algemene leiding voor het museum waarnemen. Eerder was Willems directeur van het Gallo-Romeins Museum van Tongeren. De stopzetting van de samenwerking heeft geen invloed op de uitvoering van het masterplan KMSKA.

Alle rechten voorbehouden