Alles over kunst

Nieuws

Louise Osieka directeur-intendant C‑Mine

Louise Osieka wordt directeur-intendant van cultuurcentrum C-mine in Genk.

Na tien jaar vonden het stadsbestuur en de medewerkers van C-mine de tijd rijp voor een nieuwe ambitiebepaling voor de toekomst. Hiervoor ging men op zoek naar een Directeur-Intendant, een profiel waarvoor Louise Osieka de meest geschikte kandidaat bleek. Zij zal daarmee de artistieke leiding van C-mine op zich nemen.

Louise Osieka: “Als jonge vrouw voel ik een grote verantwoordelijkheidszin ten opzichte van C-mine als publieke plek, gevestigd in het uitdagende Genk. Ik hoop C-mine te transformeren tot een veerkrachtige site met een grote diversiteit aan spelers die elkaar vinden in het ‘hoe’ en niet in het ‘wat’. Ik ben namelijk van mening dat enkel in de manier waarop een instelling wordt beheerd, het ware experiment en de vernieuwing schuil gaat. Ik ben dan ook vereerd om dit mandaat op te nemen en kijk er enorm naar uit om de sterke C-mineploeg te vervoegen.”

Louise Osieka (1990, Genk) leidde de voorbije jaren CIAP, platform voor hedendaagse kunst, waarbij ze nationale en internationale kunstenaars naar Limburg haalde en de organisatie doorontwikkelde tot een sterke speler in het Vlaamse kunstenveld. Daarnaast is Osieka actief in het kunstenbeleid en engageert ze zich in verschillende raden van bestuur en belangenbehartigers.

c-mine.be

foto (c) Eva Donckers