Alles over kunst

Nieuws

Kunsthal Extra City verhuist naar AAIR

Kunsthal Extra City verhuist deze zomer van Antwerpen-Berchem naar een site achter de Zoo, waar ook AAIR momenteel gehuisvest is. Beide organisaties hebben de ambitie om op deze gedeelde locatie een nieuw ankerpunt voor beeldende kunst in Antwerpen te creëren.

Een jaar geleden betrok AAIR de directeurswoning van de voormalige koekjesfabriek in de Ploegstraat. In samenwerking met de sociale huisvestingsorganisatie De Ideale Woning verwierf AAIR ook een deel van het aangrenzende dominicanenklooster en werd zij beheerder van de bijhorende kerk en kapel aan de Provinciestraat.

AAIR wil op deze locatie een ​​permanente creatie- en ontwikkelingsruimte voor lokale en internationale kunstenaars vestigen. De komst van Kunsthal Extra City maakt nu ook de weg vrij voor de presentatie van hedendaagse kunst. De kantoren van Extra City komen in het klooster. De kerk en de kapel, die uitgeven op de gemeenschappelijke binnentuin, worden omgevormd tot tentoonstellingsruimte.

AAIR en Extra City beogen hun samenwerking inhoudelijk en structureel te versterken door middel van een gevarieerd aanbod van residenties, ateliers, tentoonstellingen en publieke programma’s. Op die manier worden nieuwe verhalen en perspectieven toegevoegd aan deze historische site die een levendige ontmoetingsplek voor kunst en cultuur in de stad wil worden.

www.extracitykunsthal.org

www.aair.be