Alles over kunst

Nieuws

Kunst in Huis ontvangt Anne De Man-Baert als nieuwe directeur

Anne De Man-Baert neemt het roer over van Cathy Cardon als directeur bij Kunst in Huis.
De kersverse directeur gaat een spannende tijd tegemoet, want ook 2021 wordt voor het kunstuitleenhuis een uitdaging. Anne De Man-Baert is niet alleen een kunstkenner, ze begeleidde in het verleden reeds verschillende organisaties in de cultuursector.

Samen met het team en het bestuur werkt De Man-Baert aan een nieuw vijfjarenplan voor de kunstuitleenorganisatie, alsook voor de verderzetting van de kunstkoopregeling van Kunst Aan Zet."Talrijke nieuwe initiatieven met lokale en artistieke partners staan op stapel. Het enthousiasme dat we voor onze organisatie voelen willen we met de buitenwereld delen en omzetten in succesverhalen", aldus Anne De Man-Baert.

Cathy Cardon, die zes jaar lang het directeurschap waarnam bij Kunst in Huis, besloot om een nieuwe professionele uitdaging aan te gaan als consultant cultuur en toerisme bij IDEA-consult. Claudine Hellweg, die sinds verschillende jaren de artistieke leiding waarneemt blijft op post en zal ook de komende jaren de artistieke kwaliteit van het Kunst in Huis aanbod blijven bewaken.

Kunst in Huis is de grootste kunstuitleenorganisatie van Vlaanderen en Brussel, ze vertegenwoordigen meer dan 350 startende kunstenaars met vestigingen in Antwerpen, Brussel, Gent en Leuven. Ook het project Kunst Aan Zet, dat kunstliefhebbers wil stimuleren om kunstwerken te kopen, wordt door hen beheerd. Dit doen ze samen met een netwerk van meer dan 40 galeries. Hopelijk slaagt De Man-Baert er samen met haar team in om de nieuwe wind die sinds enkele jaren door de organisatie waait verder te verzilveren en zo het draagvlak voor hedendaagse kunst verder te verruimen.

Anne De Man-Baert © Dirk De Cubber