Alles over kunst

Nieuws

Guadalupe Maravilla wint de Lise Wilhelmsen Art Award

Guadalupe Maravilla is uitgeroepen tot winnaar van de Lise Wilhelmsen Art Award 2021, een van de grootste kunstprijzen ter wereld waarmee een bedrag van $ 100.000 is gemoeid. De prijs wordt uitgereikt door het Henie Onstad Kunstsenter in Sandvika, Noorwegen.

De Lise Wilhelmsen Art Award, die tweejaarlijks wordt uitgereikt, is gericht op gevestigde kunstenaars die toekomstige generaties ‘tot actieve maatschappelijke participatie inspireren’. Naast de prijs is er een aankoopbudget voor opname van het werk van de kunstenaar in de Henie Onstad Collectie en zal de ontvanger te zien zijn in een speciale tentoonstelling. De tentoonstelling zal lopen van 14 januari 2022 en tot en met 30 april 2022.

Maravilla (1976, El Salvador) is een multidisciplinair kunstenaar die werkt en woont in Brooklyn, New York. In 1984 emigreerde Maravilla, acht jaar oud, naar de Verenigde Staten als een kind zonder papieren, op de vlucht voor de burgeroorlog in El Salvador. Als volwassenen werd Maravilla gediagnostiseered met kanker, waarvan hij herstelde. Beide gebeurtenissen hebben een impact gehad op de artistieke praktijk van Maravilla en zijn terug te vinden in zijn kunstwerken, aldus het persbericht op de website van de Henie Onstad Collectie.

Guadalupe Maravilla, foto Steve Benisty, courtesy Guadalupe Maravilla en P·P·O·W, New York