Alles over kunst

Nieuws

Auguste Orts wordt curator van Contour 2023

Kunstencentrum nona heeft het Brusselse productie- en distributieplatform Auguste Orts aangesteld als curator van de tiende editie van Contour Biennale. Die zal in het najaar van 2023 plaatsvinden en zo haar twintigjarige bestaan vieren. In negen edities groeide de biënnale uit tot een toonaangevend en veelvuldig geprezen kunstparcours met focus op bewegend beeld.

Auguste Orts is een platform geleid door Herman Asselberghs, Sven Augustijnen, Manon de Boer en Anouk De Clerq. In januari lanceerde nona een open call waar meer dan honderdvijftig, vaak internationale, kandidaten op reageerden. Maar Auguste Orts ‘sprong in het oog met hun uitnodigende karakter’ aldus nona. In 2006 werd Auguste Orts opgericht. De leden van Auguste Orts kennen de biënnale goed, omdat ze er als kunstenaar zelf ooit aan deelnamen. De vier kunstenaars zijn van mening dat de kunstenaarsfilm pas kan bestaan wanneer er een web wordt geweven van publiek, programmatoren, pers, discours, productie-, distributie- en vertoningsstructuren. Auguste Orts wil met contour 2023 het belang van ecosystemen aankaarten en bijdragen aan de duurzame uitbouw ervan.

Contour viert in 2023 haar twintigste verjaardag. Auguste Orts wil een tentoonstelling maken op basis van dialoog, met nieuwe creaties en oog voor verschillende generaties. Ze willen de rijke geschiedenis en uitgebreide catalogus aan werken een plaats geven tussen de nieuwe werken. De jubileumeditie lijkt hun de ideale gelegenheid om het verleden, het heden en de toekomst van de kunstenaarsfilm en Contour met elkaar te verbinden. De concrete namen van de kunstenaars zijn nog niet bekend, net als de data en looptijd van de biënnale. Wel mikt kunstencentrum nona alvast op de maanden september en oktober van 2023.

Meer info op nona.be/nl/contour-biennale

Alle rechten voorbehouden