Alles over kunst

Nieuws

Art Brussels geannuleerd

De 38ste editie van Art Brussels wordt verplaatst naar volgend jaar. De kunstbeurs zou plaatsvinden eind april, maar werd uitgesteld naar eind juni. Door de recente beslissing van de regering in het kader van de maatregelen tegen COVID-19 ziet de organisatie zich genoodzaakt om de hedendaagse kunstbeurs uit te stellen tot 2021.

"Tot op het laatste ogenblik heeft het Art Brussels team zich volop ingezet om de beurs alsnog te laten doorgaan. De desillusie, de frustratie en het gevoel van machteloosheid bij de organisatie en de deelnemende galeries zijn groot. De globale kunstwereld wordt economisch zwaar getroffen : kunstenaars, galeries, kunstinstellingen, kunstbeurzen en talrijke betrokkenen van de talloze nevenactiviteiten, allen ondergaan ze de gevolgen van de pandemie" aldus de organisatoren.

Eerder werd ook al Frieze New York geannuleerd. Art Cologne, dat aanvankelijk tijdens dezelfde dagen als Art Brussels zou plaatsvinden, kondigde enkele weken geleden al aan dat de beurs verplaatst wordt naar 19 tot 22 november. Art Basel verschoof zijn data van eind juni naar 17 tot 20 september dit jaar. Art Brussels 2021 zal doorgaan van donderdag 22 tot zondag 25 april.

Alle rechten voorbehouden