Alles over kunst

Interview  HART Nr. 218

Expo

Een expo in wording

Een gesprek met Alexis Gautier
Sam Steverlynck

Praktische info

L'Heure de la Soupe, tot 20 maart 2022 in M Leuven, www.mleuven.be

Ter gelegenheid van de tentoonstelling in M Leuven, publiceren M Leuven, CIAP Genk en Track Report (Koninklijke Academie voor Schone Kunsten Antwerpen) het boek Moving with the shape of an eight, in een ontwerp van Nico Dockx. Met bijdragen van Nico Dockx, Brian Dillon, Alicja Melzacka, Louise Osieka, Laure Prouvost en Eva Wittocx.

Als onderdeel van het Playground festival (STUK/M Leuven) geeft Alexis Gautier rondleidingen in de tentoonstelling op 11, 12, 13 en 14 november om 16 en 17 uur. www.playgroundfestival.be

Alexis Gautier maakt niet zozeer objecten, maar creëert situaties waarvoor hij samenwerkt met de meest uiteenlopende mensen: van bevriende kunstenaars over traditionele Aziatische ververs tot een Italiaanse kleermaker. In M Leuven stelt hij een aantal nieuwe samenwerkingen voor.

Sam Steverlynck:
Alexis, aan de ingang van de expo hangt de reeks Borystoards, nieuwe textielwerken die speciaal voor de tentoonstelling werden gemaakt. Ik vind het een mooie introductie tot je werk, omdat ze een goed beeld geven van je praktijk en van wat we kunnen verwachten van deze tentoonstelling.

Alexis Gautier:
Het is een script voor de expo, bestaande uit

zestien werken. Ik heb ze gemaakt met Sanju Devi en de Sujanimahila Jeevan Foundation uit Manipur Busra, in Noord-India. Ik heb de laatste zes jaar een band met hen ontwikkeld. D…

Alexis Gautier. Foto Flor Maesen