Alles over kunst

Artikel

Nieuwe HART 227 in de winkel

De nieuwe HART ligt nu in de winkel. We trappen het seizoen af met terugblikken op een warme, spraakmakende zomer en veel nieuws, waaronder onze vormgeving.

Deze zomer stond bol van de grote evenementen. Jessica Gysel trok naar de hoofdstad van Kosovo, Pristina, waar de ambulante biënnale Manifesta dit jaar neerstreek voor haar veertiende editie. En Sorana Munsya blikt terug op de documenta fifteen in Kassel, die werd gecureerd door kunstenaarscollectief ruangrupa.

Erick Bracke neemt de uitspraken van een rechtbank in Parijs, over het intellectueel eigendomsrecht van de ophefmakende kunstwerken van Maurizio Cattelan, onder de loep. Het Frans Masereel Centrum bestaat vijftig jaar. Op 15 oktober zullen verschillende feestelijke activiteiten plaatsvinden, maar het kunstencentrum voor grafiek neemt in een lijvige publicatie ook de eigen geschiedenis en werking onder de loep, schrijft Tamara Beheydt.

Koen Van Synhgel schreef over het werk van architect Klaas Goris, die in een periode van vijf jaar vier kunstenaarsateliers ontwierp. Wat zegt een werkplaats over de kunst? Verder een kunstenaarsbijdrage van Lucile Desamory, een dubbelinterview met Bruce LaBruce en Jonathan Johnson, teksten over Tacita Dean, Frank Walter, Marlene Monteiro Freitas, en nog veel meer.

We sluiten af met een nieuwe column van Barbara DeConinck, over vogels?! Dat en meer te lezen in HART 227, nieuw vormgegeven door Andreas Depauw en Philip Marnef. Bestel hem hier of neem een abonnement.