Alles over kunst

Interview

Het is fijn een witte man te zijn

Gesprek met Harry Ruhé
Hans Theys

Praktische info

Vorige maand verscheen van Harry Ruhé de catalogus A FLUXUS STORY. 1981 AKI FLUXFEST 2021 (84 pagina's, verkrijgbaar bij Ruhé) en eerstdaags publiceert AARS een herziene en vermeerderde Nederlandse vertaling van Harry Ruhé's boek 25 FLUXUS STORIES.

Onze wereld lijdt aan de jeugd, dat is wetenschappelijk bewezen. Hans Theys laat enkele mensen die een beetje ouder zijn dan hijzelf vrijuit spreken over hun verlangens, illusies, strevingen en dwalingen, de dingen die ze liefhebben, de wereldbol en andere zaken die we niet mogen vergeten.

Harry Ruhé (°1947) is galeriehouder, publicist en verzamelaar van edities. Als oprichter en bezieler van A, zijn galerie, organiseerde hij vanaf 1976 tentoonstellingen en performances van kunstenaars als Lawrence Weiner, Al Hansen, Ben Vautier, Reiner Ruthenbeck, Yoko Ono, Günter Brus en vele anderen. Ook ging hij, in samenwerking met George Maciunas, algauw Fluxus-edities tentoonstellen en verkopen. In 1981 zette hij met Peter van Beveren een Fluxus-festival op in de AKI in Enschede. In 2003 nodigde Sjarel Ex hem uit dit samen met Willem d…

Harry Ruhé Foto: Pauline Niks