Orla Barry in Argos, Brussel

Gepubliceerd op: 20 April 2017

Een grote berg wol (de wolopbrengst van één jaar) tussen als schermen opgehangen half-doorzichtige tekstgordijnen en het projectiescherm visualiseert onmiddellijk de twee werelden waarin Orla Barry (°1969, woont en werkt in Wexford, Ierland) heen en weer manoeuvreert: behalve kunstenaar is zij fulltime schaapsherder en runt ze samen met haar partner Els Dietvorst een schapenboerderij. De ene wereld (die van de schapen) dook de laatste jaren al meermaals op in de andere, maar in ‘Breaking Rainbows’, een performance tijdens Performatik en een gelijknamige tentoonstelling in Argos, gebeurt dat wel heel expliciet.

Anne-Marie POELS

Orla Barry: "'Milk the ewe' begint heel soft en sensueel, je kunt je er een vrouw die een ooi melkt bij voorstellen. Maar uiteindelijk worden de lichaamsbewegingen en stemmen heel hard en dwingend – die dynamiek staat eerder voor het kapitalistische systeem dat leegzuigt tot er niks meer over is."

Fotogalerij

Praktische Info

Orla Barry ‘Breaking Rainbows’ tot 30 april in Argos, Werfstraat 13, Brussel. Open wo-zo van 11-18 u., elke laatste wo van de maand tot 21 u. www.argosarts.org

Keywords

Geen keywords beschikbaar.